30. 9. 2017

Maskované tofu

Minulé Vianoce sme išli k našim. Tak som vybrakovala chladničku, aby sa mi v nej nič nepokazilo, všetko som pekne pobalila a vydali sme sa na cestu. Keď sme prešli okolo obchodného domu, zrazu prišla predtucha a pýtam sa drahého, či sa náhodou nechystá niekoho k nám po návrate zavolať. Krútil hlavou, že nie. O 10 minút mu zvonil telefón a rozhovor sa končil slovami: ,,Tak sa vidíme v nedeľu."
Skoro som odpadla. Doma nič, na niekoľko dní ideme preč a keď sa máme vrátiť, všetko je, ako na potvoru, zatvorené. 
A tak som pred návratom vzala maminkin šalát a rezne, 10 domácich vajec a fľašu tatárskej. A dúfala som v zázrak. No a doma na mňa z prázdnej chladničky spolu so syrom v črievku kukalo údené tofu...

SUROVINY
1 cibuľa
5 vajec
trošku oleja
1 údené tofu - biele by tomu nedodalo správnu chuť
1 syr v črievku
4 PL tatárskej omáčky
1 ČL horčice
soľ
korenie
vegeta (bez glutamanu)

POSTUP

1. Cibuľu očistíme, nakrájame na drobné kocky a opečieme na oleji do sklovita. 5 vajec rozbijeme do  misky (ja ich nešľahám, je to zbytočné), osolíme, okoreníme a pridáme vegetu. No a urobíme klasickú praženicu - ale takú dobre usušenú, aby sa vám robili až hrudky. Dáme ju trochu vychladnúť.

2. Tofu zlejeme z vody a na strúhadle ho nastrúhame na najjemnejšie rezančeky. Pridáme k nemu praženicu a vareškou zmiešame. 

3. Pridáme tatársku (aj keď nie je najzdravšia, dodá nátierke kyselkavú chuť), syr v črievku a trochu horčice. S ňou opatrne, aby neprebila všetky chute.

No a ako dopadla sviatočná návšteva? Mladí páni usilovne žuli opečené chlebíky s  nátierkou a chválili, že aká dobrota. Keď som povedala, že je v tom tofu, len vypleštili oči, no, našťastie, papať neprestali ☺
A čo vaši mužskí stravníci - odhalia vás?


Ani som nestihla odfotiť celý krajček chleba...

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára