Prekvapivo chutné a sýte papanie |
SUROVINY (na asi 3 porcie)
2 dlhé párky
1 konzerva fazule v paradajkovej omáčke
1 menšia cibuľa
(štipľavý) kečup
asi 1,5 dl mlieka
1 lyžica zemiakového škrobu
soľ
korenie
250 g cestovín
trochu olivového oleja
syr na postrúhanie
POSTUP
1. Dala som zovrieť vodu na cestoviny.
2. Cibuľu som nakrájala na kocky a opiekla na troche oleja. Pridala som párky nakrájané na tenšie kolieska a chvíľku som ich tiež opiekla.
3. Na panvicu som vyliala konzervu fazule a nechala zohriať. Pridala som asi 2 - 3 lyžice kečupu, aby bolo omáčky viac. Mala som aj Červené zlato, tak som dala za lyžicu aj toho.
4. V mlieku som rozmiešala zemiakový škrob (aby neboli hrudky) a naliala som ho do panvice. Dochutila som soľou a korením a miešala, kým omáčka nezhustla. Podľa chuti alebo hustoty môžete pridať ešte kečup.
Toľkoto omáčky vzniklo takmer z ničoho |
Pomiešali sme si to s cestovninkami a pridali syr. Aj keď nie práve diétne a zdravé, no v stave núdze perfektne sýte jedlo.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára