2. 12. 2017

Fazuľové cestoviny - extra rýchle

Prekvapivo chutné a sýte papanie
 Bola u mňa na návšteve kamarátka, prepadol nás nečakaný hlad a do obchodu sa nám nechcelo. Nemyslite si, že návštevy trápim hladom, no táto bola niekoľkodňová a akosi sme všetko, ehm, pojedli. A v chladničke 2 párky. A tak som si povedala, že čo vedia dať do konzervy, musím vedieť urobiť aj ja. A (na moje prekvapenie) boli tieto cestovinky skutočne fajnové.

SUROVINY (na asi 3 porcie)
2 dlhé párky
1 konzerva fazule v paradajkovej omáčke
1 menšia cibuľa
(štipľavý) kečup
asi 1,5 dl mlieka
1 lyžica zemiakového škrobu
soľ
korenie
250 g cestovín
trochu olivového oleja
syr na postrúhanie

POSTUP
1. Dala som zovrieť vodu na cestoviny.

2. Cibuľu som nakrájala na kocky a opiekla na troche oleja. Pridala som párky nakrájané na tenšie kolieska a chvíľku som ich tiež opiekla.

3. Na panvicu som vyliala konzervu fazule a nechala zohriať. Pridala som asi 2 - 3 lyžice kečupu, aby bolo omáčky viac. Mala som aj Červené zlato, tak som dala za lyžicu aj toho.

4. V mlieku som rozmiešala zemiakový škrob (aby neboli hrudky) a naliala som ho do panvice. Dochutila som soľou a korením a miešala, kým omáčka nezhustla. Podľa chuti alebo hustoty môžete pridať ešte kečup.
Toľkoto omáčky vzniklo takmer z ničoho


Pomiešali sme si to s cestovninkami a pridali syr. Aj keď nie práve diétne a zdravé, no v stave núdze perfektne sýte jedlo.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára