Na intráku, už ako dospelá, som prvýkrát pričuchla k vareniu, keďže mamina sa doma bála, že obed pokazím a nikto ho nezje. A tak, keď som si založila vlastnú domácnosť, môj kuchynský repertoár bol značne obmedzený. No teraz postupne hľadám a skúšam nové veci, ktoré sú nielen dostupné, ale aj relatívne zdravé. Dobrú chuť :) O kozmetike a kadečom inom píšem na blogu http://www.dokonalyden.sk/blog/
7. 12. 2017
Moja budapeštianska nátierka
Túto nátierku (teda, veľmi podobnú) som prvýkrát ochutnala ako kupovanú z Lidla a veľmi mi zachutila. A tak som hľadala recepty na internete, no v podstate som (ako vždy) zaexperimentovala a podľa mňa (pri všetkej skromnosti) chutne. A zdravo!
SUROVINY
1 biely cottage syr - ak by v ňom bolo priveľa vody, tak ju zlejte
cca 75 g syru balkánskeho typu - ja som mala slaný slovenský syr
*určite bude dobrá aj s tvarohom
1 pohárik sterilizovanej kápie
2 vajcia uvarené natvrdo
1/4 veľkej cibule
1 lyžica octu
1/2 lyžičky (hnedého) cukru
horúca voda
mleté čierne korenie
soľ
POSTUP
1. Dala som si uvariť vajíčka - do vody pridávam aj trochu sódy, aby sa ľahšie lúpali. Od bodu vrenia ich stíšim, aby bublali, a nechám dovariť 10 minút. Potom vodu zlejem a zalejem ich studenou. A keďže je chladno, dávam ich na balkón, aby sa dali olúpať. Ale nie vždy to na ne zaberie, aj keď nie sú čerstvé...
2. Cibuľu som nakrájala na drobno, dala do misky, pridala ocot, cukor a zaliala som horúcou vodou, aby nebola taká ostrá (robím to tak aj pri zemiakovom šaláte).
3. Do sekáčiku tohto typu (len ja mám od Moulinex a vo výpredaji ma stál 4 eurá - skvelý, len cibuľa v ňom pustí priveľa vody, tak sa potom nedá opiecť do sklovita) som dala cottage syr, slaný syr, kápiu a vajíčka (premixovala som s každou ingredienciou) a nakoniec som pridala precedenú cibuľu a znova som premixovala.
4. Dochutila som soľou a korením a prekvapivo chutná nátierka bola na svete ☺
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára