9. 12. 2017

Lusková polievka z konzervy

Ja mám rada takúto poriadne hustú

Toto je výmysel mojej maminy testovaný rokmi a mnohými stravníkmi. A v stave časovej tiesne (polievka je hotová za 20 minút) je to skutočná záchrana hladných krkov a rodinného pokoja.  Bez mäsa a predsa výživná vďaka fazuľke a aj pomerne sýta. Ako týždňová rýchlovka perfektná!

SUROVINY
olivový olej
3 lyžice detskej krupice (nabudúce skúsim aj špaldovú)
1 vajíčko
sušený alebo čerstvý cesnak
1 konzerva luskovej fazuľky (robila som už aj s hráškom) aj s nálevom
soľ
korenie
mletá rasca
majoránka
prírodný bujón alebo vegeta podľa chuti

POSTUP

1. Na ušetrenie času si dajte zovrieť cca 1,5 litra vody.

2. Do hrnca som dala asi 1 lyžicu olivového oleja a keď bol dostatočne teplý, prisypala som približne 3 lyžice krupice, chvíľku som ju nechala opiecť a potom som tam pridala vajíčko (nemusí byť vyšľahané) a rýchlo som miešala.
Vzniknú vám taktéto falošné halušky

3. Halušky som zaliala vriacou vodou a pridala som konzervu fazuľky aj s nálevom a dochutila som. Keď polievka prevrie, môžeme po cca 5 minútach servírovať :)


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára