20. 11. 2017

Jemné palacinky

Chúďatko, zostala len táto jedna, tak sme ich zvlčili :D

Všetci určite poznáte recept na 3:2:1 palacinky. Sú skvelé, uznávam, ale na môj vkus je tam priveľa oleja. A tak som skúsila obmenu a tá sa parádne vydarila. Palacinky boli jemné, vláčne a hlavne - nie také mastné.

SUROVINY (na približne 20 tenkých kusov)
6 dl mlieka
3 dl acidka
1 dl oleja
2 dl vody
400 g hladkej múky
2 vajcia
štipka soli

POSTUP
1. Všetko tekuté som zmiešala a prisýpala do toho múku tak, aby som nenarobila hrudky.

2. Dala som si zohriať panvice (robte na 2, bude to oveľa rýchlejšie) a pierkom pomastila len pred 1. palacinkou. Potom už mastiť vôbec netreba. A piekla som ☺

3. Stačí už len naplniť - lekvárom, tvarohom, prípadne aj slanou plnkou. A papať.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára