S rybími prstami je to netradičná, ale prekvapivo chutná kombinácia |
Rozmýšľali sme, čo by sme si spravili na obed. V mrazničke boli rybie prsty a špenát, nuž sme si povedali, prečo nie. A dopadlo to nadmieru dobre.
SUROVINY
1 balenie mrazeného špenátového pretlaku
1 syr v črievku (nemusí byť)
1 lyžička sušeného cesnaku / čerstvý cesnak
cca 1,5 lyžičky soli
mleté čierne korenie
asi 2,5 dl mlieka
2 kopcové lyžice špaldovej múky
POSTUP
1. Pretlak som dala rozmraziť. Ja ho vždy zabalený ponorím do studenej vody, čo celý proces urýchli. Potom som ho otvorila a cez veľké sitko som nechala trochu odkvapkať prebytočnú vodu.
2. Špenát som dala do hlbokej panvice a pridala som cesnak, soľ a korenie. Dúfala som, že syr v črievku ho zahustí, no nestačilo to. Ale dodal špenátu príjemnú chuť a krémovú textúru.
3. Keď sa odparila zbytočná voda, v mlieku som rozmiešala špaldovú múku a pridala som do špenátu. Nechala som prevrieť a zázrak bol hotový.
Spravila som k nemu pečené zemiaky, ale úplne stačia varené. No a namiesto vajíčka boli rybie prsty. Dobrú chuť ☺
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára