Ani som ich nestihla odfotiť v miske :D |
Tieto moje obľúbené cestoviny vznikli už veľmi dávno, ešte za mojich študentských a intrákových čias. Takže sú extra rýchle a skutočne chutné, aj keď sa vám tá kombinácia nemusí na prvý pohľad pozdávať. Odporúčam vyskúšať, mne ich zje aj muž ☺
SUROVINY
1 lyžica olivového oleja
1 balenie údeného tofu (iné neodporúčam)
3 - 4 väčšie mrkvy
250 g ľubovoľných cestovín (okrem špagiet)
1 lyžička korenia na grilovanú zeleninu
syr na postrúhanie
POSTUP
1. Dala som zohriať vodu (solím a pridávam olej až vtedy, keď voda vrie) a očistila a narajbala som mrkvu a tofu na hrubom strúhadle.
2. Na panvici som rozohriala olej a trošku som na ňom opražila korenie. To dodá jemne pikantnú chuť.
2. Pridala som mrkvu. Netreba ju podlievať vodou, keď ju prikryjete a podusíte na miernom ohni, bude akurát. Len pozor - nespáliť!
3. Keď je mrkva taká akurát (ja mám radšej polomäkkú), pridala som tofu. V tejto fáze môžete panvicu pokojne vypnúť, stačí premiešať a nechať chvíľku prehriať pod pokrievkou.
4. Cestoviny som zliala, prepláchla studenou vodou a pridala trochu olivového oleja. Pridala som k nim mrkvu s fotu a dobrota bola na svete. Kto chce, môže si dosoliť a na vrch nastrúhať syr. Mňamka ☺
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára