5. 10. 2017

Brokolicový (slaný) koláč

K tejto maškrte sa viaže úplne banálny nákup v obchode, pri ktorom vás chlap naháňa, že už nemáte všetko obzerať, nič nakupovať atď. No a tak som aj ja v obchode namiesto slaného cesta šmarila v zúrivosti sladké - krehké. A viete, kedy som to zistila? Keď som sa zahryzla do tohto krásavca. No a podľa mňa to bola oveľa zaujímavejšia chuť, než keď som ho vyskúšala s cestom slaným. Ktorú verziu skúsite vy?

SUROVINY

1 balenie chladeného (v mojom prípade sladkého krehkého) cesta
1/2 hlavičky brokolice
1 údené tofu
1/2 šálky najemno nastrúhaného syra
3 vajcia
mlieko podľa potreby
soľ
vegeta bez glutamanu
mleté čierne korenie

POSTUP

1. Zapnite rúru na 180°C.

2. Do zvolenej formy (ja som robila do srdiečka približne rovnakej veľkosti ako je klasická tortová forma) vložte cesto tak, aby vám aspoň 1 cm išlo po okraji hore, a spodok poprepichujte vidličkou.

3. Brokolicu rozoberte na ružičky, opláchnite a odkvapkanú ju poukladajte na cesto.

4. Vajíčka vyšľahajte s koreninami, pridajte tofu si nastrúhané najemno a tvrdý syr. Ak treba, pridajte trochu mlieka (pozor, zmes nesmie byť tekutá), prípadne jogurtu alebo smotany. Potom ju nalejte do formy na cesto.

5. Zo zvyšného cesta vytvorte ľubovoľný vzor na vrch koláča. Čím viac cesta, tým lepšie ☺ Pečie sa cca 30 minút.



Ešte aj môj chlap povedal, že je to celkom dobré. Na sladký koláč s brokolicou?! Musím urobiť zasa...

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára