Cez leto cukety, na jeseň tekvice. Moja najobľúbenejšia je hokkaidó, ktorou ma zásobujú rodičia. Mám ju rada pečenú, no najradšej v tejto polievočke, ktorá je podľa mňa ideálnou voľbou na sychravé jesenné dni. Je úplne jednoduchá, bez tuku (ten dodáva mlieko) a neskutočne sýta. Aj keď na nej nie je nič svetoborné a receptov je na internete milión, my máme najradšej takúto.
SUROVINY na cca 3-litrový hrniec
1 menší pór
1 hokkadidó tekvica
2 - 3 väčšie mrkvy
cca 2 dcl mlieka alebo smotany na varenie
soľ
mleté čierne korenie
balsamicový ocot
POSTUP
1. Do hrnca nalejeme približne 1,5 l studenej vody, šupneme tam pór (nakrájaný na hrubé kolieska alebo na štvrtiny), ošúpané mrkvy nakrájané na hrubšie kolieska a tekvicu. Tú nešúpem, len umyjem a vyberiem jadierka. Osolím a okorením. Korenie meliem načerstvo, dodá polievke skvelú chuť. Takto ju nechám variť cca 30 minút, kým je všetko mäkké.
Pór dodá polievke trošku na pikantnosti. |
Ja ju podávam s opečeným chlebíkom a s pár kvapkami tekvicového oleja :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára