SUROVINY
cca 300 g hokkaido tekvice
1 celá hlavička cesnaku
2 kopcovité PL domácej lučiny
1 ČL tekvicového oleja
soľ
korenie
1. Zapla som rúru na 180°C.
2. Tekvicu nešúpem, len vyberiem jadierka. Mala som veľkú na
polievku, tak som tretinu využila takto. Nakrájala som ju na väčšie kocky a dala na plech vystlaný papierom na pečenie. Pokvapkala som olejom a posolila a okorenila.
3. Hlavičku cesnaku som očistila od špinavých šupiek, no
nešúpala som ju. Vrch (tam, kde vyrastá cvíbik) som odrezala , aby sa ukázali
strúčiky. Cesnak som položila odrezanou časťou hore na kus alobalu, pokvapkala som olivovým olejom, posolila a okorenila. Spravila som z neho ako keby batôžtek
a šup s ním na plech k tekvici.
4. Piekla som asi 25 minút, kým nebola tekvica mäkká. Potom som ju dala do misky a vytlačila k k nej upečený cesnak. Voňaj perfektne, korenie a olej mu urobili veľmi veľkú službu. Môžete popučiť vidličkou
a lebo vymixovať tyčovým mixérom. Pridala som domácu lučinu (alebo syr
v črievku, tvaroh, tatársku – čo máte), lyžičku tekvicového oleja a soľ
a korenie.
My sme ju mali s čerstvými celozrnnými bagetkami, no super by bola aj na toustoch alebo opečenej bagete.
Dobrú chuť J
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára