3. 10. 2017

Polievka z ,,odpadu"

Divný nadpis, nie? No, ako sa to vezme. Pretože dnešný recept bude o tom, ako využiť čo  najviac z toho, čo (nielen u nás) skončí zvyčajne v koši.
Inšpiroval ma krásny blog Do poslednej omrvinky, na ktorom krásna a talentovaná Lusinda pripravuje mňamky z toho, čo sa zvyčajne vyhadzuje. Nie preto, že je to pokazené, ale preto, lebo nevieme, čo s tým. A nielen, že má nádherné fotky, má aj skvelé recepty! A tak, keď na mňa pozeral šalát zo zeleninovej priehradky už týždeň, a ja som vedela, že z neho Cézar už nebude, bolo rozhodnuté. A čo som vyčarovala ja?

SUROVINY
*V podstate to, čo doma máte. A Lusinda radí dobre, snažte sa držať farebné kombinácie aspoň na akej-takej príbuzenskej rovine ☺
1 hlúb z brokolice (ostal mi po brokolicových cestovinách)
1 ľadový šalát (ja som mala 3 zvyšky šalátových srdiečok a 1 zvyšok ľadového šalátu)
1 mrkva (chúďa, zošúverená sa chúlila vzadu v chladničke)
1 malá cuketka (nechala som aj s kožou aj s jadierkami, lebo bola fakt mladá)
2 - 3 strúčiky cesnaku
2 stredné zemiaky
soľ
korenie
štipka mletej rasce

POSTUP

1. Zeleninku očistíme, nakrájame a šup s ňou do hrnca. Ja som toto množstvo zaliala tak, aby bolo všetko ponorené. Dáme variť, pridáme soľ, korenie a čakáme.

2. Keď je zeleninka mäkká, rozmixujeme tyčovým mixérom. Musím sa priznať, keď som sa prvýkrát pozrela do hrnca, ktorý vyzeral, no, povedzme že pomerne  zeleno, bola som skeptická. No potom, keď som ochutnala prvú lyžičku... Perfektné. Ja som ešte trošku zriedila vodou a mohli sme papať. 

S opekaným chlebíkom nemala chybu.
PS A ten pocit, keď z chladničky nie že nevyhodíte, ale ešte aj zhodnotíte všetko, čo by inak išlo do smetí...

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára