SUROVINY:
400 g jogurtu (z neho vyrobíme cca 200 g ,,syra") - ja používam smotanový 10%, ale dá sa nahradiť kyslou smotanou alebo ich zmiešať
POSTUP
1. Nachystáme si misku, do ktorej nám zapasuje veľké sitko
tak, aby bolo aspoň 3 – 4 cm nad dnom. Nachystáme si pánsku vreckovku (alebo
iné plátienko, niektorí vraj robia aj do silonky) a rozprestrieme ju na
sitko.
2. Do vreckovky dáme jogurt (snažíme sa na jednu kôpku)
a ja vždy končeky vreckovky zaistím gumičkou. Robím to preto, aby
z jogurtu vytieklo čo najviac srvátky.
3. No a už len uložíme v chladničke. Nebojte sa,
má to trochu kyslastý zápach (to ten jogurt), ale nič, čo by sa nedalo vydržať.
A po asi 8 hodinách môžeme degustovať.
4. Ja solím vždy až vtedy, keď to presúvam do misky, ktorá sa
dá zavrieť. Ak chcete na sladko (namiesto mascarpone), nesoľte vôbec J
Toľkoto mi vyšlo zo 400 g jogurtu a použila som ju do hokkaidó nátierky. Bola super :) |
No a srvátku môžete použiť do chlebíka alebo muffinov
namiesto mlieka J
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára