7. 10. 2017

Domáca lučina

Receptov na túto dobrotu nájdete na internete neúrekom. A nečudujem sa, pretože je úplne jednoduchá a neskutočne variabilná. Môžete ju použiť namiesto taveného syra alebo tatárskej do nátierok, ale aj namiesto mascarpone do sladkých dezertov. A jej výroba je malina :)

SUROVINY:
400 g jogurtu (z neho vyrobíme cca 200 g ,,syra") - ja používam smotanový 10%, ale dá sa nahradiť kyslou smotanou alebo ich zmiešať

POSTUP
1. Nachystáme si misku, do ktorej nám zapasuje veľké sitko tak, aby bolo aspoň 3 – 4 cm nad dnom. Nachystáme si pánsku vreckovku (alebo iné plátienko, niektorí vraj robia aj do silonky) a rozprestrieme ju na sitko.




2. Do vreckovky dáme jogurt (snažíme sa na jednu kôpku) a ja vždy končeky vreckovky zaistím gumičkou. Robím to preto, aby z jogurtu vytieklo čo najviac srvátky.





3. No a už len uložíme v chladničke. Nebojte sa, má to trochu kyslastý zápach (to ten jogurt), ale nič, čo by sa nedalo vydržať. A po asi 8 hodinách môžeme degustovať.




4. Ja solím vždy až vtedy, keď to presúvam do misky, ktorá sa dá zavrieť. Ak chcete na sladko (namiesto mascarpone), nesoľte vôbec J

Toľkoto mi vyšlo zo 400 g jogurtu a použila som ju do hokkaidó nátierky. Bola super :)



No a srvátku môžete použiť do chlebíka alebo muffinov namiesto mlieka 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára